Waarom een detox dieet volgen?

detox met fruit en groentenEen detox dieet reinigt je lichaam en verschoond het systeem waardoor je een energieboost krijgt. Veel mensen voelen zich gezonder na het volgen van een detox dieet. Door de geraffineerde producten krijg je veel onnodige stoffen binnen. Dit zijn allemaal stoffen die tijdens de productie in het eten worden toegevoegd. Door een detox dieet te volgen geef je het lichaam even rust van deze giftige stoffen om te herstellen. Het doel van het detox dieet is het verwijderen de giftige stoffen die in ons systeem terecht zijn gekomen.

Voordelen van detoxen:
Meer concentratie
Vitaal voelen
Fitter voelen
Hoger libido

Bijwerkingen
Er zijn bijna altijd bijwerkingen bij het gebruik van een detox dieet. In eerste instantie voelen mensen zich vermoeid, hoofdpijn diarree en misselijkheid. Volgens aanhangers van detoxen komt dit door de giftige stoffen die het lichaam verlaten. De bijwerkingen zijn echter ook te verklaren doordat er plotseling geen cafeïne meer gedronken wordt of geraffineerde producten met suiker. Het lichaam moet hier aan wennen. Hoe strikter het dieet, hoe sterker de bijwerkingen kunnen optreden.

Detox dieet
Er zijn pillen en dieetshakes beschikbaar die het lichaam reinigen in een paar weken tijd. Er moet een dieet bij gevolgd worden waarbij veel geraffineerde producten niet gegeten mogen worden. Dit zijn producten zoals vlees, dierlijke producten, alcohol, suiker, cafeïne en andere producten.

Het verteringssysteem
Het lichaam heeft een verteringssysteem dat goed werkt. Giftige stoffen worden door het lichaam verwerkt en verlaten het lichaam weer via de urine of ontlasting. Tegenstanders van detoxen zeggen dat dit voldoende is om het lichaam van de meeste giftige stoffen te ontdoen. Het lichaam komt echter steeds vaker in aanraking met giftige stoffen. Meer en meer chemicaliën worden gebruikt bij het produceren van de voeding die we eten. Het zit echter niet alleen in de voeding maar ook in de lucht.